18 Δεκεμβρίου 2012

Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα!


     Ο άνθρωπος  είναι από τη φύση του ένα ον που έχει ανάγκη την συνύπαρξη .Δεν μπορεί να επιβιώσει μονός, γι'αυτό το λόγο από τη νηπιακή κιόλας ηλικία αποκτά  φίλους. Υπάρχουν φιλίες που αντέχουν στο χρόνο και στην απόσταση, υπάρχουν οι πολύ σύντομες και συνεπώς όχι αληθινές φιλίες και υπάρχουν και αυτές που απλώς στηρίζονται στις αναμνήσεις και στη συνήθεια.
    Η φιλία είναι χημεία. Δεν πιστεύω ότι με τους φίλους σου πρέπει να μοιάζεις ή να  επιλέγεις τους ίδιους τρόπους διασκέδασης, αρκεί να έχετε την ίδια ευγένεια ψυχής. Οι φίλοι συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον και φυσικά είναι αυτοί που θα αποδοκιμάσουν πρώτοι  τα λάθη σου, θα σε επιβραβεύσουν  στις επιτυχίες σου και θα χαρούν πιο πολύ από εσένα στη χαρά σου, δίχως ίχνος ζήλιας.  Πρέπει να σέβεσαι την προσωπικότητα  τους  και φυσικά να μην τους θεωρήσεις ποτέ δεδομένους . Οι φίλοι  , ουσιαστικά, είναι  η οικογένεια που έχουμε επιλέξει, αρκεί να μην απαιτούμε μόνο την δίκια τους  προσοχή αλλά να παρέχουμε και εμείς την δικιά  μας, γιατί η πραγματική μας οικογένεια  δεν θα μας απαρνηθεί ποτέ, οι φίλοι μας μπορεί. Για να ξεκινήσει  μια φιλία δεν χρειάζεται προσπάθεια ,αν δυο άνθρωποι νιώσουν ότι μπορούν να συνεννοηθούν πνευματικά , να μιλήσουν για διάφορα θέματα και γενικότερα να νιώσουν αναγκαία την παρουσία ο ένας του άλλου .Για να συνεχιστεί ,όμως, χρειάζεται.. Άλλωστε πολλοί υποστηρίζουν ότι η φιλική σχέση δεν έχει και πολλές διαφορές από την ερωτική, καθώς υπάρχει και στις δυο η κτητικότατα αλλά και η φθορά.  
    Υπάρχουν ,όμως, και άνθρωποι που δεν έχουν αυτό που κάποιοι θεωρούν δεδομένο, όπως είναι οι φίλοι. Αυτοί  ,όμως ,που έχουν, τους εκτιμάνε αρκετά?    Όπως έχει πει ο αρχαίος τραγικός  ποιητής Αισχύλος ," Λίγοι άνθρωποι έχουν στη φύση τους αυτό, να τιμούν χωρίς φθόνο τον ευτυχισμένο φίλο τους". Άλλωστε μην ξεχνάμε, ότι ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα .
                                                       Απο Lena Ge.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου